Groep 8 op schoolreis

Schoolreis groep 8

Dit was het leukste schoolreisje ooit

De groepen 8 hebben afgelopen vrijdag als eerste dit schooljaar hun schoolreis gehad. Evenals voorgaande jaren gingen zij naar de Challenge Run in Heino. ‘Dit was het leukste schoolreisje ooit’, verzuchtte Tijs uit 8a na afloop.

De Challenge Run heeft veel weg van een survivalkamp, met spannende, uitdagende en grensverleggende activiteiten. Letterlijk hoogtepunt van het ochtendprogramma was het afleggen van een hoogteparcours, pal onder de boomtoppen. Gezekerd en gehelmd en veelal met bibberende knieën en trillende handen verplaatsten de kinderen zich over wiebelende boomstammen, touwbruggen, houten vaten en bruggen waarin planken ontbraken.

’s Middags lag de nadruk op wandklimmen en de trapezesprong. Onder begeleiding van ervaren instructeurs klommen de kinderen tientallen meters omhoog, waar zij uitkwamen op een houten plateautje. De meeste kinderen waagden vervolgens een sprong naar het trapezerek, dat een paar meter van het plateau verwijderd in het luchtledige hing. Tot grote ontzetting van de toeschouwers grepen enkele kinderen echter mis, met een vervaarlijke val tot gevolg. Gelukkig waren ze ook nu goed gezekerd – èn in goede handen van de instructeur!

Onder de waaghalzen was juf Linda. Aangemoedigd door joelende en juichende kinderen lukte het haar de trapeze vast te grijpen; vervolgens liet de instructeur haar onder luid applaus naar beneden zakken.

Moe maar voldaan kwamen de kinderen om kwart over vier weer terug bij school. Juf Esther, die voor het vijfde achtereenvolgende jaar naar Heino was geweest, was het volkomen met Tijs eens: ‘Dit was het leukste schoolreisje ooit!’

Kijk hier voor meer foto’s