Kerst op PSZ de Vlieger

psz

Heerlijk eten

psz2

Het was heel gezellig

Voor de 20stekeer vierden we het kerstfeest ’s avonds in het donker. We hadden de kinderen goed voorbereid op het feest en daar plukten we de vruchten van. De kinderen kwamen in feestkleding. De meisjes veel glitters en de jongens met keurige “overhemden met stropdas”. Zelfs de juffen en stagiaires waren glitter en glamour. We begonnen het feest met het kerstverhaal verteld door middel van dia’s. Waarbij door een van de kinderen werd gevraagd of bij een van de 3 Koningen wel een Marklin trein in het cadeautje zat. Na het verhaal het diner. Patat met appelmoes en mayonaise of ketchup. Daarbij werd er knakworst geserveerd. In een wijnglas hadden we rode ranja. Dan lijkt het een echt glaasje rode wijn. Of zoals er werd gezegd roos wc ranja (roosvicee). En als toetje natuurlijk ijs met slagroom en een prachtige glitterversiering. De kinderen en leidsters genoten van deze avond waarbij de kinderen in twee groepen  werden verdeeld. In de laatste groep zaten
kinderen van de Dirk van Dijkschool. Broertjes en zusjes hadden op hetzelfde tijdstip ook kerst op school. Op deze manier sloten we mooi op elkaar aan en hebben we nog even met het schoolpersoneel het jaar afgesloten onder het genot van een drankje.