Schoolkorfbaltoernooi groot succes voor Dirk van Dijkschool

Schoolkorfbaltoernooi 2015 234

Korfbal groot succes

Afgelopen week werd het jaarlijkse schoolkorfbal toernooi weer gehouden en niet zonder succes. Na de poulewedstrijden waren maar liefst vijf van de zeven teams van onze school doorgedrongen tot de kwartfinales. In groep 5-6 moest DvD A aantreden tegen het Stroomdal. Wij gingen met 3-1 naar de halve finale. Daar ontmoetten we de Emmaschool A. Helaas verloren we deze wedstrijd met 4-2. In de wedstrijd om de 3e en 4e plaats moesten we tegen de Fontein. Na een 1-1 gelijkspel beslisten strafworpen. Helaas gooide de Fontein er iets meer in. In deze klasse werden we dus 4e.

In de 3e klasse groep 5/6 stootte ons D team via de W. van Oranjeschool D (1-0) en de Rehobothschool E (2-1) door naar de finale. Daar moesten we tegen de Schaepmanschool. Helaas was de laatste te sterk en werden we met een 6-2 nederlaag toch knap tweede!

In de 1e klasse 7/8 moest ons A team in de kwartfinale tegen het Scala. Via een 4-1 overwinning kwamen we in de halve finale. Helaas verloren we daar net met 2-1 van de Rehobothschool. In de strijd om de 3e en 4e plaats moesten we tegen de altijd sterke W. van Oranjeschool. Ook dit was een spannende wedstrijd die net met 5-4 werd verloren. Toch een knappe 4e plaats in de kampioenspoule.

Het B team won in de 2e klasse 7/8 de kwartfinale met 4-1 van de Trimaran A. In de halve finale was het na de reguliere speeltijd 1-1 tegen de Boumanschool. Na strafworpen ging onze school door naar de finale!! Daar was de tegenstander de W. van Oranjeschool B. Razend spannende wedstrijd die ook eindigde in 1-1. Strafworpen moesten opnieuw genomen worden. Het ging lang gelijk op maar onze school trok aan het langste eind. Een eerste plaats dus in de tweede klasse!

In de 3e klasse 7/8 verloor het C team helaas de kwartfinale met 3-0 van de Dr. Schaepmanschool.

Wat een mooie successen. Alle teams van harte gefeliciteerd en dat geldt uiteraard ook voor de teams die niet door de poulewedstrijden zijn gekomen. Er is goed en sportief gespeeld mede dankzij de hulp van heel veel ouders. Dank daarvoor!!

Kijk hier voor heel veel foto’s