Met de BSO op stap

Op dinsdag 15 september 2015 hadden de leerkrachten van school een studiedag. Lekker hoor, want daardoor konden wij er met de Prokino bus op uit trekken. Al was het maar 5 kilometer, het voelde als een schoolreisje.
Even voor 10.00 uur vertrokken we vanaf de BSO de Vlieger naar het Kampereiland. We parkeerden de auto en werden al snel begroet door de boer van Nesweg 4. Hij wist dat we kwamen. Hij nodigde ons uit om rond te kijken in de kantine en op het erf. Maar al snel gingen de deuren van de “stal”
open. Maar daar stonden geen dieren, want daar zagen we Kampen en omstreken in het miniatuur voor ons opduiken. Alles zelf gemaakt door Joop Koers, de boer. Echt alles, de dieren, de mensfiguren, de beelden op het stadhuis, de tractoren en de machines. En ook nog eens alles op de schaal van 1:10. Het was een feest der herkenning. De nieuwe toren, het oude raadhuis, de brug, het station, de poorten en nog heel veel meer zoals de oude melkfabriek, waar in de melkbussen rond gingen. Maar oude tijden vervliegen en de kinderen herkenden de bussen alleen van het melkbusschieten. De molen draaide echt en in de wasserij waren ze druk aan het werk. In “de IJssel ”
zwommen wel 70 vissen onder de brug door en langs de Kogge. We kwamen ogen te kort. Toen we rond waren gelopen en ik de kinderen de vraag stelde wat ze nu echt het mooist vonden van alles wat ze hadden gezien was het antwoord:
“de vissen”. Laat dat nu het enige zijn dat de boer niet zelf heeft gemaakt.