De Kinderboekenweek 2015

We zijn gestart!!! En hoe. Een week voor de echte opening werden de kinderen al enigszins opgewarmd door de aankondiging van een Robotontwerpwedstrijd. De eerst inzending kwam de eerstvolgende maandag al binnen. Er kon niet meer gewacht worden tot de woensdag. Zo leuk, zoveel enthousiasme!! Op woensdag hebben we gezamenlijk de Kinderboekenweek geopend. Er werden weetjes voorgelezen.  RAAR_MAAR_WAAR weetjes. Wist je dat een olifant wel 25 kilo per dag poept?? En dat er 9.000.000 mensen op dezelfde dag als jij jarig zijn?? En het is onmogelijk om je eigen elleboog te likken, alhoewel een aantal kinderen heeeeeel ver kwam.  De weetjes hangen door de hele school heen, ga ze maar eens bekijken.

Daarna hebben we het lied en de dans gedaan. Onder begeleiding van 2 echte dansjuffen én een aantal meiden uit groep 7 en 8. Het zag er super uit.

Na nog een leesproefje gedaan te hebben met een paar kinderen uit groep 4 en 5 (die proefjes hangen nog in de grote hal, probeer ook maar eens!!) is het gelukt om iedereen super-super-superstil naar de klas terug te laten gaan met behulp van het toverbelletje. KNAP!!

We gaan nog een week beleven met allerlei rare, leuke, interessante, onverwachte, boeiende proefjes. We gaan er over lezen én ze ook uitvoeren.

Heel veel plezier allemaal!!!!

Kijk hier voor de foto’s