KAMPIOENEN!!!!!!!

WhatsApp-Image-20160512 (1)Na de geweldige prestatie die onze voetbaljongens gisteren hadden geleverd, werden zij vandaag uit volle borst toegezongen door hun klasgenoten en medeleerlingen uit de bovenbouw. De tafeltennistafel deed voor de gelegenheid even dienst als podium en met een beeetje fantasie kon je de jongens zó met de kampioensschaal heen-en-weer zien zwaaien. Even was het feest, vanmorgen. En laten we hopen dat dat feest nog vaak terugkomt de komende periode!

Bijgaand de tekst die meester Yuri gisteravond al op http://www.kampenonline.nl had gezet:

Nadat ze het kampioenschap schoolvoetbal in Kampen al hadden binnengehaald begin van het schooljaar, hebben de jongens van de Dirk van Dijkschool na vandaag wederom een hoofdprijs te pakken.

Na een lange, enerverende dag, met bij vlagen geweldig voetbal, waren ze de beste van 10 scholen uit de regio Zwolle, eveneens winnaars in hun woonplaats. 25 mei a.s. worden de jongens verwacht bij de district halve finales in Oldenzaal.

De tien deelnemende scholen werden ingedeeld in twee poules van 5. Tijdens de eerste twee wedstrijden in de poule lieten de jongens van de Dirk van Dijkschool er geen gras groeien wie aan het eind van de dag met de beker naar huis zou gaan. Het Talent uit Heerde en de Gildeschool uit Epe werden met respectievelijk 5-1 en 5-0 verslagen. De derde wedstrijd tegen De Ark uit Zwolle was een heel ander verhaal. Doordat het team nog niet helemaal scherp aan de wedstrijd begon, kwam het al snel op een 2-0 achterstand.

De jongens gooiden het bijltje er niet bij neer en door een aantal prachtige individuele acties wisten ze deze achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Een zeer belangrijke zege, aangezien ze nu in hun laatste poulewedstrijd genoeg zouden hebben aan een gelijkspel om door te gaan naar de halve finales. Tegen de Petraschool uit Nunspeet stelden ze deze halve finaleplek zeker met een 3-0 zege.

Nu werd het echt spannend, want met winst in deze wedstrijd tegen de Timoteusschool uit Oosterwolde, zouden ze zeker van zijn van een plek in de district halve finale in Oldenzaal over twee weken. Met deze motivatie in hun achterhoofd gingen ze vol op de aanval en wonnen dan ook met maar liefst 6-0, de kwalificatie was binnen! Maar winnaars als deze jongens zijn, ze moesten en zouden de beker winnen. En dit gebeurde. Ondanks dat de vermoeidheid een grote rol ging spelen wisten ze achterin prima de boel dicht te houden. Met twee prachtige bevliegingen van toekomstig PEC speler Damian van Drenth werd ook de St. Andreasschool aan de zegekar gebonden. Een geweldig resultaat voor een unieke lichting kinderen. Nu op naar Oldenzaal, misschien op weg naar weer iets moois!