Oma Toos opent Kinderboekenweek

En daar was ze dan: Oma Toos. Op woensdagochtend kwam ze bij ons op bezoek om de Kinderboekenweek te openen. Eerst mochten de kinderen van de bovenbouw kennis met haar maken. In doodse stilte luisterden de kinderen naar een stukje voorgelezen uit het welbekende boek Abeltje. Het waren lieve kinderen!

De dans op het liedje van Kinderen voor kinderen werd ook nog gedaan.

Oma Toos kon daarna even op krachten komen. De kinderen van groep 3 en 4 hadden al wel iets gehoord tijdens het ELLO-lezen, dus zij waren erg nieuwsgierig. En net nadat juf Louky wilde vertellen waarom we met zijn allen in de hal waren, kwam ook hier Oma Toos binnengewandeld. Prompt nam zij het woord over en vertelde aan de kinderen wat er aan de hand was. De Kinderboekenweek heeft dit jaar nl. als thema: ‘Voor altijd jong.’  Oma Toos wilde dat meteen maar even aantonen en samen met Vera, Ilse en Sophie uit groep 7/8 deed ze zelfs mee met de dans.

Bij deze opening waren nog meer opa’s en oma’s uitgenodigd. Die kwamen vervolgens op het podium. Gelukkig maar, want toen kon Oma Toos tenminste even bijkomen in één van onze mooie voorleesstoelen.

Een deftige opening wordt vaak gedaan door het doorknippen van een lint, meestal door een bekend iemand. De opa’s en oma’s vormden hier samen het lint en de 2 allerjongste kleuters, Giselle en Damian, hebben het lint symbolisch doorgeknipt. En toen was de Kinderboekenweek anno 2016 geopend!!!!

De opa’s en oma’s zijn vervolgens meegegaan de klassen in en hebben daar nog meer voorgelezen.

Volgende week donderdag sluiten we de Kinderboekenweek af met een boekenmarkt en spelletjesfestijn onder het genot van een kopje koffie of thee. Aan u nog de vraag of u voor dit feestje een cake of koekjes of andere lekkernij wilt maken. De verkoopopbrengst daarvan gaat  naar onze goede doelen: KIKA en CliniClowns. Zie ook de affiches bij de verschillende ingangen!!!

Mocht u als opa of oma ook voor willen lezen bij uw kleinkind: neem contact op met de juf of meester; uw kleinkind mag het ook zelf even aan de leerkracht doorgeven. Helemaal leuk!!!!

Hopelijk tot ziens op het afsluitende feestje op donderdagmiddag 13 oktober van 16.00 uur tot 17.15 uur!! Opgave voor de boekenmarkt kan tot woensdag bij de leerkracht.

Tot dan!!