Schoolvoetbaltoernooi jongens 2016

schoolvoetbalteam-jongensWoensdag 28 september begon het voetbal toernooi voor de jongens van groep 8. Na vele trainingen onder de bezielende leiding van Daniel Woning en Gerlinda Mondria (vader van Tygo en moeder van Helmuth) speelden de jongens de voorrondes van het toernooi .Hierbij lieten ze er geen gras over groeien wie dit jaar voor de prijzen ging spelen: ze wonnen alle wedstrijden. Tijd voor de halve finale!

Afgelopen vrijdag 7 oktober mochten ze dan ook eindelijk aantreden in de halve eindstrijd voor een plek in de finale. Tegenstander in deze wedstrijd was het Meerrijk. Na een wervelende start stonden ze al snel dik voor door onder andere drie doelpunten van Lars. Uiteindelijk werd het knap 5-0.

Na deze halve finale hadden de jongens maar weinig rust en bleek dat ze voor de winst in het toernooi moesten aantreden tegen topfavoriet Rehoboth. Tot in de laatste minuten bleef het 0-0 door goed verdedigen van beide ploegen. De paar kansen die de Dirk van Dijkschool kreeg, werden helaas niet benut totdat het plotseling aan de andere kant 1-0 werd voor de tegenstander. Maar treuren deden de jongens niet, want met nog kort te spelen gingen ze vol op de aanval. Hierbij werd Lars hard onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter gaf helaas geen penalty.  Het werd een vrije trap die net overgeschoten werd. Hierna floot de scheidsrechter af en kwam er helaas een einde aan een prachtig toernooi.

De jongens mogen ongelooflijk trots zijn op dit resultaat. Ze hebben fantastisch voetbal laten zien, maar het ontbrak het team een beetje aan geluk in de finale. Grote dank gaat uit naar Daniel en Gerlinda voor het leiden van de trainingen en het coachen in de wedstrijden!

Jongens nogmaals, top gedaan!

Meester Yuri