Boekenmarkt groot succes

whatsapp-image-2016-10-14-at-15-45-03De boekenmarkt die gisteren in het hoofdgebouw werd gehouden, is een groot succes gebleken. In totaal werd 300 euro ingezameld voor het goede doel! De helft daarvan gaat naar Kika, de organisatie die strijdt tegen kinderkanker, de andere helft is bedoeld voor de CliniClowns.

Met de boekenmarkt werd de jaarlijkse Kinderboekenweek afgesloten. Kinderen konden er voor een prikkie hun eigen boeken verkopen maar ook was er een keur aan oud-Hollandse spelletjes georganiseerd. Tussen de bedrijven door konden de bezoekers genieten van oven-heerlijke lekkernijen, die veelal door de kinderen zelf waren gebakken.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar was ‘Voor altijd jong’. Er was uiteraard veel aandacht voor opa’s en oma’s in kinderboeken, maar ook vóór opa’s en oma’s die in verschillende groepen kwamen voorlezen. Behalve dat er veel werd voorgelezen uit de bekroonde boeken van dit jaar, was er ook een aantal creatieve opdrachten rondom ‘Voor altijd jong.’ De resultaten worden momenteel in de hal van beide gebouwen tentoongesteld.

Enkele kinderen in groep 5 zijn overigens flink in de prijzen gevallen. Zo won Mare tijdens de boekenmarkt de fotowedstrijd, kreeg Fay uit handen van juf Mariëtte de Zilveren Griffel en sleepte Emma zelfs de Gouden Griffel in de wacht; haar verhaal was het beste van allemaal!