Speciale natuurles in de groepen 4

Twee keer stond op het oudernieuws dat er in de groepen 4 een speciale les zou worden gegeven, maar de inhoud was een verrassing!! Wat is er gebeurd??? We hebben uilen in de klas gehad en een echte valk!!! Via Sam Barneveld uit groep 4b en dankzij zijn moeder hebben we kennis gemaakt met Niels, een echte valkenier. Niels heeft verteld wat een valkenier doet en had ook een echte valk bij zich. Vervolgens liet Niels nog meer mooie vogels zien. Elmo, de steenuil kwam langs bij iedereen en die mochten we zelfs aaien. Formaatje ongeveer 25 cm konden we ook nog wel aan. Daarna kwam er een prachtige kerkuil. Hiermee liet Niels zien, of liever horen, hoe geruisloos een uil kan vliegen. In groep 4b mocht Sam in de hoek gaan staan met een grote handschoen aan met daarop de uil. Niels floot op een speciaal fluitje en hoppa daar vloog de uil door de klas. En warempel, je hoorde helemaal niets!!In groep 4a mocht juf Wilma het uitvoeren!! Spannend!!

Toen kwam Guus, een mooie grote gespikkelde uil. Guus lustte wel wat en vloog ook door de klas van paal naar paal. Steeds gelokt door een lekker hapje. Guus hoefde je alleen maar te roepen en te zwaaien met het hapje en dan kwam hij al.

Tenslotte kwam er nog een hele grote uil. De Europese Oehoe. De grootste van Europa. Indrukwekkend!!!! Naast dat het allemaal heel mooi om te zien was, hebben we ook veel geleerd. Zo zijn niet alle uilen nachtdieren. Hebben ze zwarte ogen, dan jagen ze ’s nachts. Hebben ze gele ogen, dan jagen ze overdag en de uilen met oranje ogen jagen ’s ochtends en ’s avonds.

Het was een supermiddag!!!! We hebben genoten. En helemaal aan het eind mochten we ook nog allemaal op de foto met Elmo, het steenuiltje. Wat wil je nog meer??!!

Kijk hier voor de foto’s