Winterwandeling

WhatsApp Image 2016-12-02 at 09.38.02.jpegVoor de een was het even schrikken, voor de ander een aangename verrassing, die eerste winterse dagen van dit schooljaar. De meeste kinderen kwamen echter goed voorbereid naar school, dus mèt sjaal, muts en handschoenen.

Het was koud maar de lucht was strakblauw en de zon scheen. Reden voor de leerkrachten van de bovenbouw om de dinsdagse gymles te verruilen voor een gezonde winterwandeling.

En zo ging er een lange stoet kinderen via het plantsoen naar de kinderboerderij en de natuurspeeltuin. De tijd vlóóg jammergenoeg voorbij; na twintig minuten spelen moesten ze alweer terug naar school.

(Voor Björn, Bill en Abdulahi uit 7a was het overigens al na twéé minuten tijd om terug te lopen… Zij waren ‘bij het vlotje’ door het ijs gezakt en tot aan hun oksels klets- en kletsnat geworden, brrrrrr……….)