Groep 7 veilig in verkeer!

WhatsApp Image 2017-04-07 at 16.32.16Alle kinderen van groep 7 die gisteren meededen aan het jaarlijkse theoretische verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland hebben hun verkeersdiploma behaald!

De twintig examenvragen waren afgestemd op de leeftijd en belevingswereld van kinderen van 10-11 jaar. Zo waren er vooral veel vragen over de verkeersregels voor fietsende kinderen. Hebben zij voorrang op een rotonde als zij rechtdoor willen en een auto rechtsaf wil slaan? Is het veilig om elkaar -al fietsende- binnengekomen whatsappjes te laten lezen? Wat is het verschil tussen een gelijkwaardige kruising en een voorrangskruising? En moet je een voetganger die van rechts komt nu voorrang geven of niet?

Het examen was dit jaar opvallend goed gemaakt; er waren zelfs twee leerlingen die het helemaal foutloos hadden gedaan! We gaan er nu maar van uit dat de kinderen er voor de rest van hun leven profijt van zullen hebben.