Groep 7/8 vraagt juf Linda ten huwelijk

DSC_0318Dat was nog eens een bijzonder moment, donderdagmiddag op de Dirk van Dijkschool. De 29 kinderen van groep 7/8 hadden zich in een lange sliert opgesteld op het trottoir tussen beide gebouwen van de school met in hun hand een letter; alle letters achter elkaar vormden de zin: Linda, wil je met me trouwen??

Het huwelijksaanzoek was gericht aan juf Linda Uelderink, die voor de gelegenheid bij directeur Jan Hollander (ook in het complot) was ontboden, zodat de kinderen en collega’s van de bovenbouw zich konden voorbereiden op dat wat zou komen.

Toen Jan en Linda vijftien minuten later over de Rolklaver van locatie Onderbouw naar locatie Bovenbouw liepen, toonde Linda zich verbaasd en verrast tegelijk bij het zien van haar kinderen en haar naam Linda.
Bij het woord ‘wil’ begon het Linda te dagen en kon zij haar plotseling opkomende tranen niet meer tegenhouden.

Eenmaal in de Tormentil viel het inderdaad allemaal op zijn plaats: daar stonden de andere kinderen van de bovenbouw haar met een rode hartjesballon op te wachten èn haar vriend Bram Maarsingh, die met zijn versierde tractor van Zeewolde naar Kampen was gereden om Linda een aanzoek te doen.

Toen Linda voor zijn neus stond, ging hij op zijn knieën, presenteerde hij een ring en vroeg hij haar officieel ten huwelijk. En door haar geroerde snikken heen en met trillende stem antwoordde zij dat bekende tweeletterwoord ‘Ja!’