Groep 7 op bezoek bij ROVA

Groep 7 bezoekt ROVA 018De groepen 7 hebben gisteren een bezoek gebracht aan afvalverwerker ROVA in Zwolle. De bedoeling was dat kinderen zich nog bewuster zouden worden van het belang van afvalscheiding.

De kinderen leerden onder andere dat iedere inwoner van Nederland goed is voor gemiddeld anderhalve kilo vuilnis per dag. Dat betekent dat de 33 leerlingen van groep 7 en hun juffen dagelijks meer dan 50 kilo aan afval ‘produceren.’

Zestig procent van al het huis-, tuin- en keukenafval kan tegenwoordig worden gerecycled of hergebruikt. Van papier en karton wordt nieuw papier gemaakt, plastic wordt gebruikt voor het maken van nieuwe plastic producten en uit groente-, fruit- en tuinafval wordt biogas gehaald en compost. Textiel gaat vooral naar mensen in ontwikkelingslanden maar dat wat stuk is, komt bij ons terug in de vorm van poetsdoeken of kofferbanden. En van glas kan oneindig vaak nieuw glas worden gemaakt.

Na een uitgebreide les over afvalscheiding, was er een rondleiding over het terrein van ROVA, dat nog groter is dan de Milieustraat in Kampen. De excursie werd afgesloten met een quiz vol vragen over wat de kinderen die ochtend hadden geleerd. En mocht uw kind u nu verbeteren met: ‘Nee, chipszakken horen in de bak voor restafval”, reken er dan maar op dat hij gelijk heeft 😉

Kijk hier voor meer foto’s