Klaar met griezelen

Met een speciale kijkavond voor ouders, broers en zusjes is deze week een einde gekomen aan het thema ‘Griezelen door de eeuwen heen.’ De afsluiting van ons eerste thema was weliswaar niet zo spectaculair als de opening ervan door Ridder Dolf maar mínstens zo bijzonder; tóen hadden de kinderen hun ouders nog niet veel te bieden… Maar dat was maandag wel even anders!

In de groepen 1 en 2 lieten de kinderen zien wat ze gemaakt hadden en welke spelletjes er waren gespeeld tijdens hun gegiezel in het bos. In het donkere speellokaal konden hun vaders en moeders er met zaklampen een spannend circuit doorlopen.
Themapresentatie 005In de middenbouw was er gewerkt rondom ‘Griezelen in en om het kasteel’. De hal was omgetoverd tot een echt kasteel met ophaalbrug en stoere torens. Groep 3 had  een ridder aangekleed met een helm, een harnas en een schild. Ook hadden de groepen nog gegriezeld om spinnen, vleermuizen, skeletten en enge ziektes.
Themapresentatie 018De bovenbouw sloot het thema af met een spookhuis. Behalve enge voorwerpen, geluiden en beelden, hadden ook de geschminkte en verklede kinderen een belangrijke rol. Zij gilden, grepen bezoekers bij de enkels en kwamen onverwacht uit een container tevoorschijn.
Hiermee kwam ook in de bovenbouw een einde aan een periode vol gegriezel en engigheden, variërend van de watersnoodramp tot de lijf- en doodstraf en van fobieën tot de ramp in Tsjernobyl.
En volgende week gaan we vrolijk (!!!) van start met het nieuwe thema.