Bovenbouw beleeft tópochtend

Deze slideshow vereist JavaScript.

‘Ah… mogen we asjeblíeft nog een uurtje hier blijven? Please?’ Brian en Tomasso uit groep 6 konden er maar geen genoeg van krijgen, deze morgen. Samen met zo’n twintig andere kinderen van de bovenbouw meldden zij zich vanmorgen om 10 uur bij Margaretha aan de Burgwal voor een spelletjesochtend met de bewoners. En behalve handenvol spelletjes hadden de kinderen ook koekblikken vol zelfgebakken lekkernijen bij zich. ‘Maar we komen terug hoor!’, riepen de jongens, nadat hun juf hen had aangespoord om toch ècht terug te gaan naar school.

Met twee gezellige festiviteiten heeft de bovenbouw van de Dirk van Dijkschool dinsdagmorgen het thema ’Zo vieren wij feest’ afgesloten. De kinderen hadden een bazaar georganiseerd voor de bewoners van Margaretha èn een high tea op hun eigen school voor vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. Daarmee is een einde gekomen aan een periode vol onderzoek naar alles wat maar met feesten heeft te maken, variërend van de vraag ‘Waarom vieren wij onze verjaardag?’ tot ‘Wat heeft de kerstman te maken met Kerst?’

In Margaretha werd onder andere gedamd, gekaart, gerummiekubd en gesjoeld en in de dependance kon men snoephappen, penalty schieten en naar een waarzegger of het restaurant. Want net als in Margaretha kon men zich ook op school te goed doen aan zelfgemaakte taart, cakejes en hartige hapjes. ‘Wat was dít een leuke ochtend!’ verzuchtte menig kind na afloop.

Kijk hier voor de foto’s