Bovenbouw doet conditietest

WhatsApp Image 2018-02-08 at 14.53.20Een conditietest op de atletiekbaan was vanmiddag het startsein voor de bovenbouw voor een eigen onderzoek in het kader van het thema ‘School in beweging’. Want naast allerlei onderzoeken naar de vragen die bij de kinderen opkomen, willen ze ditmaal ook hun eigen lichaam inzetten voor een onderzoek.

Vanaf vrijdag lopen de kinderen ’s morgens 1,6 kilometer – dat kan (hard)lopend of wandelend zijn. De bedoeling is dat we aan het einde van deze projectperiode nógmaals dezelfde conditietest doen. En we verwachten natuurlijk dat iedereen tegen die tijd een grotere afstand kan afleggen in twaalf minuten dan dat vandaag het geval was.

Naast aandacht voor meer beweging, zet de bovenbouw ook in op gezond eten en drinken. De kinderen zijn van plan de komende weken alleen fruit, rauwkost, een boterham met hartig beleg en suikervrije drankjes mee naar school te nemen. Te zijner tijd informeren we u natuurlijk graag over de behaalde resultaten.