Veteraan bezoekt bovenbouw

WhatsApp Image 2018-04-26 at 14.43.07De groepen 7 en 8 hadden gisteren een wel heel bijzondere gast in de klas: veteraan René de Graaf uit Dronten. De Graaf vertelde over zijn ervaringen als sergeant tijdens de uitzending van Dutchbat naar voormalig Joegoslavië, in 1995. Hij was toen betrokken bij de bescherming van de Bosnische moslims in Srebrenica en de beschietingen door het Servische leger.

Het bezoek sloot uitstekend aan bij het thema Tweede Wereldoorlog, waarmee de bovenbouw de afgelopen weken bezig is geweest. De Graaf vroeg of de kinderen tijdens de komende Dodenherdenking ook willen denken aan zijn twee collega’s die destijds, tijdens hun verblijf in voormalig Joegoslavië, om het leven zijn gekomen.

Behalve dat De Graaf uitgebreid vertelde over zijn leven en werk in Srebrenica, toverde hij ook allerlei verrassingen uit zijn rugzak, zoals een Veteranen-insigne, baretten, ingeblikte en gevriesdroogde maaltijden èn een blauwe vlag van de Verenigde Naties. En die ‘doet’ het natuurlijk goed, op de foto;)