Op stap in virtuele werkelijkheid

WhatsApp Image 2018-11-20 at 16.14.44Alle kinderen van onze school hebben vandaag een bijzondere reis gemaakt: zij gingen op stap in de virtuele werkelijkheid! Ze kwamen in contact met olifanten en dino’s, vlogen door de ruimte, dronken een kop thee bij een familie in Mongolië en maakten een boottocht langs Aziatische paalwoningen.

Deze virtual reality-beleving vormde de start voor het nieuwe thema ‘Ik zie ik hoor wat jij niet ziet’. In dit thema zullen vooral de zintuigen worden aangesproken. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor ICT en mediawijsheid, een van de vier pijlers van thematisch werken bij ons op school.

Na de officiële opening, in de hal van locatie Zilverschoon, kregen alle groepen uitgebreid de tijd om een eigen VR-ervaring op te doen. Dit gebeurde in een van de klaslokalen waar een speciaal bedrijf acht VR-werkstations had ingericht.

Vond het ene kind het aanvankelijk spannend of eng, de meesten konden er maar geen genoeg van krijgen. Ook de leerkrachten waren enthousiast. Allereerst natuurlijk vanwege hun eigen VR-belevenis maar ook omdat zij zich nu kunnen voorstellen dat VR in de toekomst een belangrijke rol in het onderwijs kan spelen. Want stelt u het zich eens voor: op reis in het menselijk lichaam, een bezoek aan een indianenstam in het Amazone-gebied of een ruimtereis langs ons planetenstelsel… daar kan geen lesboek of digifilm aan tippen!

Kijk hier voor een film van de opening