School maakt omgeving schoon

Alle kinderen van onze school hebben zich deze week beziggehouden met het schoonmaken van de omgeving. Gehuld in fluorescerende hesjes en handschoenen en gewapend met grijpstok en vuilniszak gingen ze het zwerfafval te lijf. En in no-time visten ze tientallen kilo’s aan vuil uit struiken en sloten.

Bier- en frisdrankblikjes, lege chipszakken, wijn- en petflessen… al het afval dat normaal gesproken in de daarvoor bestemde bakken dient te worden gegooid, lag gewoon door de hele wijk verspreid! Kinderen uit groep 7 vonden een nog prachtige step in het water bij Onze Tuin en aan het Fluitekruid stuitten ze op en plastic bak vol Chinees eten èn een half-opgedronken milkshake. ‘Maar het ergste waren nog al die poepzakjes’, vertelden de kinderen verontwaardigd. ‘Dan ruim je wèl netjes die hondenstront op maar gooi je het volle zakje in de struiken. Belachelijk! Schandalig!

De schoonmaakactie had plaats in het kader van het thema Opgeruimd staat netjes. Na de vakantie gaan we verder, met onder andere gescheiden inzameling van afval en de verkoop van tweedehands spullen.