Uitbreiding zwerfboekenstations

Het aantal zwerfboekenstations in de gemeente Kampen wordt uitgebreid. Zijn er momenteel nog maar zeven van die plekken waar je een boek naartoe kunt brengen of juist kunt ophalen, de bedoeling is dat dit aantal wordt uitgebreid naar 25. Daarmee wil de organisatie nog maar eens onderstrepen hoe belangrijk het is om te lezen; lezen vergroot je woordenschat en daarmee je wereld, zo werd ons deze week voorgehouden tijdens het juniorendictee in de bibliotheek.

Onze school is een van de plekken waar momenteel al een zwerfboekenstation is. Kinderen kunnen zowel in het hoofdgebouw als in het bijgebouw kosteloos een zwerfboek ophalen. Hebben ze het boek uit, dan kunnen ze het naar een van de stations terugbrengen, zodat ook andere kinderen het kunnen lezen.

De uitbreiding van het aantal zwerfboekenstations wordt mogelijk door de opbrengst van het Kamper dictee voor volwassenen, dat 28 februari wordt gehouden.