Kinderdagverblijf

Kindercentrum De Vlieger in Kampen is een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf is gevestigd aan de Zilverschoon 81 in Kampen. De locatie is gelegen in de meest dichtbevolkte wijk van Kampen, in de buurt van meerdere scholen. Op het kinderdagverblijf werken we met twee groepen.

Sfeervolle ruimtes

Bij De Vlieger zal uw kind zich snel thuisvoelen; de ruimtes zijn huiselijk ingericht, de medewerkers zijn deskundig en betrokken en elke dag worden er leuke activiteiten georganiseerd. De Vlieger beschikt over voldoende slaapgelegenheid, zodat uw kind bij ons rustig zijn ochtend- en middagslaap kan doen. In onze buitenspeelruimte kan uw kind heerlijk fietsen, steppen, rennen of ballen, of gewoon heerlijk spelen in de zandbak.

Kind in ontwikkeling

Uw kind krijgt bij ons de ruimte om zich te ontwikkelen. Op kinderdagverblijf De Vlieger bieden wij voorschoolse educatie en werken we met de VVE-methode Piramide. Deze ontwikkelingsgerichte methode is bedoeld voor alle peuters van 2 tot 4 jaar. Piramide richt zich op vier ontwikkelingsgebieden, namelijk: taal, sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenen en motoriek. Onze medewerkers passen de spelletjes aan op het ontwikkelingsniveau van uw kind; ieder kind is tenslotte anders en ontwikkeld zich in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. In groep 1 en 2 van de Dirk van Dijkschool wordt ook een VVE-programma aangeboden. Zo begint uw kind goed voorbereid aan zijn of haar schooltijd.

Goede voorbereiding

Samenspel De Vlieger werkt samen met veel basisscholen in Kampen. Deze samenwerking maakt het mogelijk om een goede overdracht te doen als uw kind voor het eerst naar de basisschool gaat. Deze overdracht doen we in overleg met ouders.

Samen met ouders

Onze medewerkers voelen zich betrokken bij de kinderen en geven ze graag alle liefde en aandacht. Wanneer u uw kind komt ophalen, informeren zij u graag over wat uw kind heeft meegemaakt. Bij het brengen nemen ze de tijd om naar u te luisteren over essentiële gebeurtenissen rondom uw kind. Bij vragen rondom de opvoeding kunnen wij u ook ondersteunen. Elk half jaar voeren wij gesprekken met u als ouder; zo houden we elkaar op de hoogte en nemen we samen de zorg voor uw kind in handen.