Ouder Mail

Week 17

Voorwoord

Vrijdag hebben we, onder een stralende zon, de Koningsspelen gehouden. Deze waren georganiseerd door de gymstagiaires en vakleerkrachten gym. Het was echt genieten! Dank hiervoor.

Komende week hebben we nog een paar activiteiten en dan gaan we genieten van een heerlijke meivakantie. Twee weken heerlijk niets. We hebben wat vragen gekregen over deze vakantie. Het blijkt dat deze niet helemaal synchroon loopt met het voortgezet onderwijs. Dat heeft te maken met de examens die er aan zitten te komen. In kampen wordt in het directeurenoverleg het vakantierooster besproken.

In de vakantie hebben we nog wel een feestje. Op woensdag 9 mei zal juf Linda uit groep 8 gaan trouwen met haar Bram. Na het huwelijksaanzoek vorig jaar op school is het dan eindelijk zo ver.

Ik wens u in ieder geval een zonnige en ontspannen vakantie toe en ik hoop iedereen weer op maandag 14 mei terug te zien.

Komende activiteiten

Maandag 23 april is er een ouderavond over het kamp van groep 8. De  aanvang is om 19.30 uur in de locatie Tormentil.

Woensdag 25 april gaat groep 3 naar de bibliotheek. Donderdag, de laatste dag voor de meivakantie, gaat groep 6 naar het Stadsarchief. Om 13.15 uur zal de bovenbouw, gewapend met prikker en vuilniszak de wijk in in het kader van Natuurlijk Schoon.

Begeleiders gevraagd voor korfbal groep 7/8

Voor twee korfbalteams van groep 7 en 8 zijn we dringend op zoek naar twee begeleiders. Yuri Wieten zal met deze teams nog gaan oefenen, maar voor de begeleiding op de wedstrijddagen zoeken we nog twee mensen. Korfbal wordt gehouden van 14 t/m 18 mei.

Schoolmaatschappelijk werk CJG

Norma Jalink is verbonden aan het CJG (Centrum voor jeugd en gezin) en houdt dit schooljaar nog 3 keer een inloopspreekuur (15 mei, 12 juni en 3 juli)

Voor wie is het inloopspreekuur bedoeld?

• Voor ouders met vragen over opvoeden en opgroeien
  • Voor ouders die zich zorgen maken, of vragen hebben over het gedrag van hun kind

Als school betrokken is bij de vragen of zorgen over uw kind, kan de intern begeleider, in overleg met u, aanschuiven bij het gesprek.

Enquête Tussenschoolse Opvang

De afgelopen weken heeft u de mogelijkheid gehad om een enquête in te vullen over het overblijven (tussenschoolse opvang). Zevenentwintig personen hebben hier gebruik van gemaakt. Over het algemeen was men tevreden tot zeer tevreden. Met een aantal tips gaan we de komende tijd bezig.

Zo was er een vraag of de bedragen die betaald moeten worden, afgerond kunnen worden. Deze tip nemen we over. Na de meivakantie gaan onderstaande bedragen gelden.

o    6x overblijven voor 10 euro ( 1.65 per keer) was 5x voor 9 euro (1.80 per keer)

o    12x overblijven voor 20 euro ( 1.65 per keer) was 10x voor 18 euro ( 1.80 per keer)

o    22x overblijven voor 35 euro ( 1.60 per keer) was 20x voor 34 euro ( 1.70 per keer)

o    1x overblijven kost 2 euro

Tav de betaling gaan we de mogelijkheid onderzoeken om via de bank te betalen. Zodra deze mogelijkheid er is hoort u dat. Contant betalen blijft in ieder geval ook mogelijk.

Er zal eerder aangegeven worden wanneer de strippenkaart vol raakt. U ontvangt dan een mail van school.

Extra studiedag!

Op dit moment is het team bezig met een cursus Themagericht werken. Hiervoor hebben we op dinsdag 19 juni een extra studiedag. Dit betekent dat de leerlingen op 8 juni (dag na de Vierdaagse) en op 19 juni vrij zijn. Wij hopen dat dit geen problemen oplevert!

Nieuws van de BuurtSportCoach

Buitenschoolse activiteiten Het Veldboeket

Vorige week was het een sportieve week. Op dinsdag  was de bevrijdingsloop waar veel kinderen en ook nog 2 leerkrachten aan mee hebben gedaan. Vrijdags waren de koningsspelen. Groep 1 en 2 deden leuke spelletjes in en om de school. De groepen 3 t/m 8 zijn naar het Wit-Blauw veld geweest. Hier was voor de groepen 5 t/m 8 een gemixt sporttoernooi georganiseerd en voor de kinderen uit de onderbouw stond er ook een gevarieerd sportaanbod klaar. Het was een leuke, sportieve en zonnige dag.

Interessante activiteiten op Sportpas:

• Wil jij leren kanovaren? Grijp dan nu je kans. Groep 7 en 8. Meer informatie en inschrijven klik hier.
  • Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Meiden uit groep 3 t/m 5. Meer informatie en inschrijven klik hier.

Sportieve groet,

Daphne Noordman

Buurtsportcoach Het Veldboeket & IJsselmuiden

E-mail: bsc.daphne@hotmail.com

Werkdagen: Ma – Di- Wo- Do

Facebook: www.facebook.com/BuurtSportCoachHetVeldboeket/

www.facebook.com/CF.IJsselmuiden/

Jaarplanning

Wekelijks vindt u de activiteiten voor de komende week in het oudernieuws. Alle activiteiten vindt u via deze link.

Inschrijving nieuwe kleuters

Wordt uw zoon/dochter dit kalenderjaar 4 en komt hij/zij bij ons op school dan zouden we het erg fijn vinden de inschrijving zo snel mogelijk te ontvangen. Informatie en inschrijfformulieren bij Jan Hollander

Wij proberen zo veel mogelijk via de mail te communiceren met ouders om zo papier uit te sparen. Een andere manier is via Facebook. Ga, als u dat nog niet hebt gedaan naar https://www.facebook.com/DirkVanDijkschool  . Klik op de knop Vind ik leuk en u blijft op een snelle manier op de hoogte van het laatste nieuws. Ook bij calamiteiten zullen we van dit medium gebruik maken.